Çalışma Saatleri Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

iPhone 12'ye Yükseltmelisiniz, İşte Nedeni

iPhone 12'ye Yükseltmelisiniz, İşte Nedeni
Ocak 3

iPhone 12'ye Yükseltmelisiniz, İşte Nedeni

Genellikle, yeni Apple iPhone tanıtımlarında soru şudur: "Yükseltmeye değer mi?" Ancak iPhone 12 ile, bir iPhone 11'e sahip olsanız bile, yükseltme sorunu tartışmalıdır. Artık iPhone için 5G'nin yanı sıra daha sağlam bir ekran, büyük ölçüde geliştirilmiş kameralar, akıllı geçmeli kılıflar, aksesuarlar ve daha hızlı ve daha hassas kablosuz şarj cihazlarıyla, yükseltme yapmanız gerekip gerekmediğini değil, hangi iPhone 12 modeline geçeceğiniz önemli. – iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro veya iPhone 12 Pro Max.
 

5G Farkı

 

Dört iPhone 12 modelinin tümü, 1 Gbps'ye kadar tipik hızlar vaat eden 5G ağ bağlantısı içerir. Karşılaştırıldığında, FCC "yüksek hızlı geniş bant" bağlantıyı yalnızca 25 Mbps olarak tanımlar; başka bir deyişle, telefonunuz ev WiFi ağınızdan neredeyse geometrik olarak daha hızlı bağlantılar sağlar. Çoğu yerde, bir 5G telefon WiFi'yi neredeyse gereksiz kılıyor. Bisikletle seyahat hızını bir araba ile karşılaştırmak gibi. 5G'nin daha yüksek hızları, çok daha hızlı web sayfası yükleme ve fotoğraflar ve özellikle video gibi büyük dosyaların çok daha hızlı indirilmesi ve yüklenmesi anlamına gelir. Ayrıca, çevrimiçi oynanışı büyük ölçüde iyileştirmek için, Apple'ın dediği gibi, daha az akışlı video arabelleğe alma ve çok daha az gecikme, "süper düşük" gecikme yaşayacaksınız.
 
ABD'li taşıyıcılar Verizon, T-Mobile ve AT&T artık FCC tarafından en az 200.000 milyon kişiyi kapsadığı tanımlanan "ülke çapında" 5G kapsama alanı sunuyor.
 
Dört iPhone 12 modelinin tümü, Apple'ın iddia ettiği en geniş 5G frekansı yelpazesini desteklemekle kalmaz, aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde, tüm modeller 5G'nin her iki sürümünü de destekler: 5G'nin büyük kısmını oluşturan "alt-6" olarak adlandırılan, ayrıca, genellikle hücresel vericiye saha hattı olan optimum koşullar altında 4 Gbps'lik tepe hızları sağlayabilen "mmWave" teknolojisi. Yeni Verizon 5G UWB (ultra geniş bant) ağı gibi mmWave ağları hala gelişiyor ve genişliyor, bu nedenle iPhone 12 birçok yönden 5G'nin geleceğine uygun.
 

Çok daha hızlı bir işlemci

Dört iPhone 12 modelinin tümü, şirketin bir akıllı telefonda bulunan en güçlü olduğunu iddia ettiği Apple'ın en yeni A14 Bionic işleme yongasıyla donatılmıştır. Bu güçlü çip, çoğu 5 nm'den daha küçüktür, ancak 11.8 trilyon ("t" ile) transistörle doludur. Küçük A14, iPhone 12'yi çok daha verimli hale getirmeyi ve tüm iPhone işlevlerini önceki tüm iPhone'lardan ve muhtemelen diğer akıllı telefonlardan çok daha hızlı gerçekleştirmeyi vaat eden diğer tüm iPhone bileşenleri ve işletim sistemiyle entegre edilmiştir.
 
Apple pil ömründen bir gelişme olarak bahsetmese de, iPhone 12'lerin iPhone 11'den daha az güç süresi sağlamaması bekleniyor. Apple, yeni A14 Bionic çipin iPhone 11'in A13 işlemcisinden daha verimli olduğunu ve “ akıllı veri modu”, 5G ağı algılanmazsa iPhone'ların otomatik olarak daha az güç tüketen 4G LTE bağlantısına geçeceği anlamına gelir.
 

Daha sağlam, daha iyi bir ekran

 
Apple, telefon cebinizden düşerse çatlamama olasılığı 4 kat daha fazla olan bir ekran olan Ceramic Shield'i oluşturmak için Gorilla Glass'ın yapımcıları Corning ile birlikte çalıştı. OLED ekranın kendisi, metni daha okunaklı ve fotoğrafları daha keskin hale getirmek için daha fazla pikselle, daha koyu siyahlarla birlikte daha parlak ve daha fazla renk tonuyla doludur.
 
Apple, iPhone 11 modelleriyle yaklaşık olarak aynı boyutta gövdeyi korurken iPhone 12 modellerine daha büyük bir ekran sığdırmayı başardı. iPhone 12, iPhone 11 ile aynı boyutta 6.1 inç ekrana sahip, ancak LCD yerine OLED ve daha yüksek çözünürlük – Sıvı Retina HD ekrana karşı Süper Retina XDR (2532 x 1170) ekran (1792 x 828) piksel). iPhone 12 ayrıca HDR'yi de destekler. Yeni iPhone 12 Mini, 5,8 inç Super Retina XDR ekrana sahip. Her iki iPhone 12 Pro modelinde de Super Retina XDR ekranlar bulunur. iPhone 12 Pro, 5,8 inçten 6,1 inç ekrana, iPhone 12 Pro Max ise 6,5 inçten 6,7 inç ekrana geçiyor.
 

Daha hızlı ve daha kolay şarj ve aksesuar değişimi

 
 
Pratik bir günlük kullanım açısından iPhone 12, geçmeli aksesuarlar ve daha hassas ve daha hızlı şarj getiriyor. Dört modelin tümü de MagSafe adlı bir Apple teknolojisiyle donatılmıştır. Dahili mıknatıslar, kasaları ve aksesuarları bunlarla boğuşmak yerine hızla takmanıza (ve çıkarmanıza) olanak tanır; Apple, lansmanda deri ve silikon MagSafe kasa çeşitlerine sahip olacağını söylüyor. Böyle bir eklenti, birkaç kredi kartını veya bir miktar katlanmış parayı saklamak için - bir MagSafe kılıfı takılı olsa bile - iPhone'un arkasına takılan küçük bir kayma cebi olan MagSafe Cüzdan'dır.
 
 
MagSafe sistemi ayrıca kablosuz şarj tatlı noktası için daha fazla avlanmamak anlamına gelir. iPhone 12, uyumlu bir şarj cihazının doğru noktasına manyetik olarak kolayca oturur. Apple Watch ile aldığınız düğme şarj cihazına benzeyen Apple'dan gelen bir tane var. Ayrıca, iPhone 12 kablosuz olarak normal 5 watt yerine 15 watt'ta şarj edilebilir, bu nedenle güç doldurmak için uzun süre beklemeniz gerekmez.



Cevabınızı bulamadınız mı? Sorunuzu gönderin.