Çalışma Saatleri Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

iPhone 13'e Yükseltmek için 10 Neden (ve Rahatsız olmamak için 5 Neden)

iPhone 13'e Yükseltmek için 10 Neden (ve Rahatsız olmamak için 5 Neden)
Ocak 3

iPhone 13'e Yükseltmek için 10 Neden (ve Rahatsız olmamak için 5 Neden)

Bir kez daha, iPhone sahipleri yıllık ikilemleriyle karşı karşıya: Bu yılın dört yeni iPhone 13 modelinden birine yükseltme yapmak veya yükseltmemek – Pro Max (1.099 $'dan başlayan), Pro (999 $), sade iPhone 13 (799 $), veya Mini (699 $). Sizi yükseltmeye sevk edecek sahip olunması gereken bir özellik olmasa da, mevcut iPhone'unuzdan bir iPhone 13'e, hatta bir iPhone 12'ye yükseltmeyi düşünmek için on iyi neden vardır. Ayrıca bir iPhone 13 ile takas yapmamak için beş neden vardır.

iPhone 13'e yükseltmek için 10 neden
 
1. Daha uzun pil ömrü
iPhone 13 modelinin tümü en az 1,5 saatlik pil ömrü ekler. En büyük ekrana sahip iki model olan sade iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Max, geçen yılın modellerine göre 2,5 saat daha fazla kullanım sağlıyor.
 
2. Daha İyi 5G
Bir iPhone 12'niz varsa, 5G'nin sunduğu hücresel bağlantı hızını ve gelişmiş ses kalitesi avantajlarını zaten biliyorsunuzdur. Ancak iPhone 13, çok çeşitli uluslararası 5G frekanslarına bağlanan yeni bir anten dizisine sahiptir. Dolayısıyla, sık uçan bir yolcuysanız, iPhone 13 artık 60 farklı ülkedeki 200'den fazla operatörden 5G ağlarına bağlanabilir.
 
3. Tüm modeller için OLED ekran
Sade bir iPhone 13 veya iPhone 13 Mini tercih edenler artık Super Retina HDR OLED ekrana sahip oluyor; bu da, iPhone 13 ekranınızı parlak güneş ışığında görmek için gözlerini kısma veya elle gölgelendirmeye gerek olmadığı anlamına geliyor. Apple'a göre, yeni OLED ekranlar iPhone 12'deki ekranlardan %28 daha parlak, bu da güneş ışığının yalnızca çok kolay yanan bizler için bir sorun olması gerektiği anlamına geliyor.
 
4. Daha güçlü çip
Her yıl Apple, en son iPhone çipinin açık ara en güçlü olduğunu iddia ediyor gibi görünüyor. Yanlış değiller. Ancak bu yılki Bionic A15, 15 milyar transistör içeriyor ve saniyede hayal edilemez 15.8 trilyon işlemi gerçekleştirebiliyor. Apple'a göre, akıllı telefon işlemcileri bugüne kadarki en güçlü işlemciler – Android rakiplerinden %50 daha hızlı. A15 Bionic, bu listede sıralanan tüm harikaları ve iOS 15'te vaat edilen tüm harika akıllı işlevleri sağlar.
 
5. Sinema Modu videosu
Önce ön plandaki bir nesneye veya yüze odaklanarak dram yaratan filmler gördünüz, ardından arka planda uğursuzca bir şeye odaklanmak için yavaşça kayıyor. Apple, bu harika gerçek zamanlı "raf odaklama" efektiyle kendi videolarınızı çekme özelliğini hem otomatik hem de manuel olarak dört iPhone modeline de getiriyor. Çekiminizi çektikten sonra raf odağını bile ayarlayabilirsiniz.
 
 
6. Daha fazla depolama
Pro iPhone 13 sürümleri normal 128, 256 ve 512 GB depolama kapasitelerinde gelir, ancak artık 1 TB'lık devasa bir belleği tercih edebilirsiniz; bu, profesyonel bir kullanıcıysanız ve çok fazla 4K kaydederseniz kullanışlı olacaktır. video.
 
7. Daha sert ekran/hava koşullarına karşı daha dayanıklı
Dört yeni iPhone 13'ün tamamı, iPhone 13'ü biraz hantal olanlar için kırılmayı çok daha zor hale getiren seramik bir kalkan içeriyor. Ve şimdi, sade iPhone 13 ve iPhone 13 Mini bile IPX6 su geçirmezlik özelliğine sahip.
 
8. 120Hz ekran
Digi meraklıları yıllardır bu hızlı ekran yenileme teknolojisine acıktı ve artık iki Pro iPhone 13 modelinde mevcut. Apple'ın Super Retina XDR ProMotion OLED ekranı, iPhone 12 Pro modellerinden ve normal iPhone 13 modellerinden %50 daha hızlı yenileme hızına sahiptir; bu, özellikle uzaktaki nesneler için daha fazla ayrıntı, daha yumuşak kaydırma, daha fazla kontrast ve keskinlik ve diğer görsel iyileştirmeler anlamına gelir. . Gerçek bir farkı tespit edip edemeyeceğiniz görülmeye devam ediyor.
 
9. Daha iyi kamera
Apple, iPhone 13 kamerasını tamamen yeniden tasarladığını söylüyor. Ve bireysel iyileştirmeler iPhone 12'ye kıyasla marjinal olsa da, toplu kamera yükseltmeleri yeni bir iPhone 13'ü tercih etmeyi mantıklı kılmak için yeterli neden olabilir. İki Pro modelinde, ağır çekim ile yeni bir makro modu elde edeceksiniz. kameranızı kendi renk ve ton ayarlarınıza önceden ayarlama yeteneği ve daha iyi, daha az grenli düşük ışık sonuçları. Pro modellerinde ayrıca sizi iPhone 12 Pro'nun 65 mm lensi ve 2,5x optik yakınlaştırmasıyla yapabileceğinizden biraz daha yakınlaştıran 3x optik yakınlaştırmaya sahip 77 mm telefoto lens bulunur.
 
10. Bu yeni bir iPhone
Bu nedenlerden hiçbiri - bireysel veya toplu olarak - sizi yükseltmeye yöneltmiyorsa, grubunuzda bu yeni, parlak teknoloji nesnelerinden birine, özellikle de yeni Safire Blue versiyonuna sahip olan ilk kişi olmanın saf övünme hakları her zaman vardır.

iPhone 13'e yükseltmemek için 5 neden
 
1. Bir iPhone 12 sahibisiniz
Evet, iPhone 13'ün geçen yılki modele göre daha üstün ve daha havalı olmasının pek çok nedeni var, ama yine de ödemesini yapmadınız. Ancak bir iPhone 12 sahipleri için zaten 5G bağlantınız ve birçok harika özelliğiniz var. Ve tüm yeni özellikleriyle iOS 15'e yükseltebileceksiniz. Ayrıca, bir iPhone 12'niz yoksa ve 5G istiyorsanız, geçen yılki modeller artık çok daha ucuz olacak.
 
2. Dokunmatik Kimlik Yok
Apple'ın bu parmak izi kilidini açma seçeneğini içermemesi çileden çıkıyor. Apple, yeni iPad Mini'nin güç düğmesine Touch ID'yi geri getirdi, peki neden iPhone 13 olmasın? Bu yüz maskeli çağda iPhone'umuzu her uyandırmak istediğimizde bizi bu can sıkıcı altı haneli kodu girmeye zorlamaya devam etmek, sadece açık bir ihmaldir. Ya da belki de iPhone'unuzu takarken kilidini açmak için ayarlayabileceğiniz bir Apple Watch satın almamızı sağlamak alçakça bir plandır - Face ID gerekmez.
 
3. Aynı boyutta ekranlar
Bazı insanlar, özellikle hareket halindeyken oyun oynamak ve film veya TV izlemek için bir sonraki akıllı telefonlarında daha büyük ekranlar isterler. Ancak bu yılki iPhone 13'lerdeki ekranlar, geçen yılki iPhone 12 modelleriyle aynı boyutlarda – Pro Max'te 6,7 inç, Pro'da 6,1 inç ve sade iPhone 13. Cepte taşınabilen bir Apple cihazında daha büyük bir ekran istiyorsanız, şimdi sipariş verebileceğiniz yeni iPad Mini'yi (499 dolardan başlayan fiyatlarla) tercih edin. Yeni iPad Mini'nin 8.3 inçlik bir ekranı var ve teknik olarak bir telefon olmasa bile hücresel 5G bağlantılı bir ekran alabilirsiniz.
 
4. USB-C Yok
Apple, MacBook'larında ve iPad'lerinde yavaş yavaş daha evrensel olarak desteklenen USB-C kablosuna geçiyor - ancak hala giderek eskiyen Lightning kablosu gerektiren iPhone'a değil.
 
5. Triskaidekafobiniz var (13 sayısı korkusu)
 iPhone 13, iOS 15'te çalışır ve biyonik A15 Bionic çip tarafından desteklenir. Apple, bir nedenden dolayı iPhone 9'u atladınız, öyleyse neden çok daha kötü olan 13 sayısını atlayıp, işletim sisteminize ve işlemci numaralandırma düzeninize uyacak şekilde 15 numaraya gitmediniz?



Cevabınızı bulamadınız mı? Sorunuzu gönderin.